okt
23
søn
Journalist Bo Elkjær fortæller om Chilcot undersøgelsen Verdenskulturcenteret
okt 23 kl. 13:00 – 15:00

Journalist Bo Elkjær har fulgt Irakkrigen nøje og har bl.a. modtaget Cavlingprisen for sin dækning af optakten af den. Hør ham fortælle om dette og om, hvad han kan udlede af den engelske rapport og om de danske vinkler.

Desuden vil der blive lagt op til debat om kommende aktiviteter for at nå foreningens mål: Gennemførelsen af en dansk undersøgelse gennem et folkeligt Iraktribunal.

DEN FØRSTE TIME BLIVER BRUGT TIL OPLÆG OG DEBAT OM CHILCOT – DEN ANDEN TIL DEBAT AF PLANER FOR AT SKABE ET TRIBUNAL, OG HVORDAN DER KAN ARBEJDES MED DETTE I KØBENHAVNSOMRÅDET.

Storbritannien har gennemført en kritisk undersøgelse af landets deltagelse i Irak krigen. Den såkaldte Chilcot-rapport var bestilt af det britiske parlament og blev fremlagt i juli måned i år.

Undersøgelsesleder John Chilcot fremhævede ved fremlæggelsen af rapporten, at premierminister Tony Blair tog beslutning om at invadere Irak på basis af fejlagtige efterretninger og altså på et utilfredsstillende grundlag. Det blev desuden konkluderet, at Storbritannien gik i krig, før man havde afsøgt, om der var fredelige løsninger på konflikten. Militær handling var ikke den sidste udvej.

Rapporten stiller helt grundlæggende spørgsmålstegn ved, om krigen var lovlig.
Da Danmark samarbejdede både politisk og militært med Storbritannien på det pågældende tidspunkt indeholder rapporten også vigtig information om grundlaget for den danske deltagelse i Irakkrigen.

Chilcot-rapporten aktualiserer behovet for en uvildig undersøgelse af den danske krigsdeltagelse. Den undersøgelse, som danskere blev snydt for, da regeringen lukkede Irak- og Afghanistankommissionen kort før centrale personer som Anders Fogh Rasmussen og andre stod foran at skulle vidne.

Se rapporten her: http://www.iraqinquiry.org.uk/the-report

mar
18
lør
14 år efter Irak krigen: Stop dansk krigsdeltagelse – Danmark ud af NATO Folkets Hus
mar 18 kl. 16:00 – 22:00

Den 20. marts er det 14 år siden Danmark uden FN-mandat gik i krig i Irak, under store protester fra befolkningen. Uden afbrud har Danmark deltaget i krigsmissioner lige siden. NATO er i fuld gang med oprustning og krigsforberedelser, også i Norden.

Lørdag den 18. marts: Nej til dansk krigsdeltagelse & Danmark ud af NATO

Kl. 16-17 med Folkekøkken (så tidligt så folk fra antiracismedemoen kan deltage).

Kl. 17-18

– Tue Magnussen, bestyrelsesmedlem i Tribunalforeningen, beretter om Danmarks krigsforbrydelser

– Pernille Grumme, formand for Kunstnere for Fred, gennemgår de facts, der var grundlaget for dansk krigsdeltagelse i Afghanistan, Irak, Libyen og Syrien.

– opfordring til at melde sig ind i Tribunalforeningen (www.iraktribunal.dk)

KL. 18-21 Musik for gamle og unge ører.

Entré efter evne

Sted: Folket Hus, Stengade 50, 2200 N

Arrangører: 3F BJMF & TID TIL FRED – aktiv mod krig & Tribunalforeningen til undersøgelse af Danmarks krige i Irak og Afghanistan
Anbefales af: Budskab fra græsrødderne – skriv til gerd@tidtilfred.nu, hvis din forening skal skrives på her

March 20 it is 14 years ago Denmark without FN-mandate declared war with Irak, under large protests from the population. Denmark has without interruptionsparticipated in warmissions since then. NATO is in full swing building up to war, also in the nordic countries.

Saturday march 18th, at Folkets Hus, Stengade 50, 2200 Copenhagen N
4 pm Peoples kitchen
5 pm Presentations Tue Magnussen & Pernille Grumme
6 pm music

https://www.facebook.com/events/683532931806533/

Søg